Cupping.

Er det, det nye ?? Det var fremme i medierene under OL 2016, da vi så mange svømmere havde store “sugemærker” på kroppen . Sportsligt kan de bruges til at øge ydeevne og muskelkapacitet. Læs videre og find ud af om det kan hjælpe dig !

Historien

Cupping har været brugt i århundrede det er terapi form, der blev brugt af kineser, egyptere, grækere. Hvor de brugte alle mulige hule genstande, der blev sat på kroppen. Det kunne være horn fra dyr, der kunne give undertrykket. Indtil midten af 1800 tallet brugte mange læger, i Europa cupping terapi. Nu er det den komplementære verden, hvor det er mange alternative behandlere, som anvender cupping.

Hvad er cupping?

Cupping er en terapi, hvor en kop lignende genstand af glas, plast, gummi sættes på kroppen under skabelse af undertryk, hvorved blodcirkulationen øges i hud, muskler og indre organer. Undertrykket kan skabes på flere måder. Man kan bruge ild i glaskopper.  Plastik kopper der bruges med manuelle pumpe pistoler og andre med elektriske pumper. gummi cupper, hvor man selv skaber trykket . Med behandling  med cupping; bliver man først masseret med en olie. Cupper bliver placeret på de medianer/ punkter hvor der er underskud i energi. Inden behandling spørges ind til lidelser/ tidligere og  medicin m.m, derfra kan jeg finde disse punkter der kan være gode at behandle. der bliver også trukket med cupper rundt på kroppen med et mindre undertryk.  Blodcirkulationen  øges og der fjernes affaldsstoffer (stagnation) fra bindevæv og muskler. De mindste blodkar udvider sig, det giver rødme, varme og fornyet næring til vævet.

Hvad kan cupper hjælpe dig med?

  • et dårligt immunforsvar
  • forstoppelse
  • væske ophobninger
  • træthed
  • smerter i muskler og led
  • kramper og uro
  • appelsinhud /cellulitis
  • hovedpine
  • dårlig udrensning
  • dybe muskel spændinger
Dit immunforsvar bliver stimuleret og styrket, øgning af blodgennemstrømning i bindevæv, muskler og organer. Frigivelse af affaldsstoffer, der øger udrensningen og strammer huden op.

Bivirkninger.

Du risikerer at få sugemærker efter cupping. Så du skal måske ikke lige vælge dette, inden du skal ud og lufte den lille sorte sag. De mørke  mærker forsvinder efter 2 – 10 dage. Der vil altid være værst udtræk efter første behandling, derefter aftager det hurtigt. Ømhed i kroppen kan komme, som ved en almindelig massage. Drik rigeligt med vand, der er i starten mange giftstoffer, der vil udskilles i kroppen. Det kan give hovedpine og andre udrensnings symptomer.